Monesti pihoissa on jo valmiina paljon hyvää ja kaunista hyödynnettävää, eikä todellakaan ole tarvetta massiivisiin ja raskaisiin muutoksiin ja jo pienen alueen kunnostaminen riittää. Kasveja siistimällä tai siirtämällä, vähän uutta lisäämällä ja kevyemmällä rakentamisella voidaan saada ihana uusi henki tuttuun pihapiiriin: pääsisäänkäynnin uudet istutukset toivottavat kauneudellaan kotiin tulijan tervetulleeksi, sivupihan huonon nurmialueen tilalle perustettu pieni puistikko penkkeineen ja perennoineen tarjoaa lepohetken lintujen tarkkailuun tai pihan perälle niityksi heinittynyt nurmialue kukoistaa vuosi vuodelta kauniimmin, perhosia houkutellen. Pienikin muutos voi olla hämmästyttävän suuri ja pitkäaikainen ilo!

Jos siis muuton jälkeen ei uusi piha auttanutkaan löytämään sitä vihreää peukaloa tai vanha piha on vuosien varrella tukkoon kasvanut ja punainen lanka sen kohentamiseen hukassa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, joka uusin silmin löytää ideoita kotipihaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

Pihavinkit

175 euroa

Oletko vuosi toisen perään yrittänyt löytää sopivia istutuksia pihallesi, mutta kasvien valinta ei tunnu osuvan kohdilleen? Tuntuuko, että hoidosta huolimatta kesäkukat nuukahtavat tai kukkiminen on kehnoa, pensaat jurottavat, eikä toivottua näkösuojaa ole saavutettu, ideoita mieluisaan pihaan ei löydy? Joskus voi myös tulla aika, jolloin näkymä ikkunasta on tärkeämpi, kuin seinänvierustan istutukset tai päin vastoin. Miten pihasta saisi sen paikan, jossa olisi mieluisaa viivähtää tai aamiaispöydästä katsoessa kaunis näkymä antaisi päivälle mukavan alun?

Hyödynnä kotipihan kohennukseen ammattilaisen tietoa ja taitoa! Huomioimalla kasvupaikan olosuhteet: maaperä, valo, lämpö ja vedensaanti, on mahdollista löytää parhaiten viihtyvät ja kukoistavat kasvit kullekin piha-alueelle.

Tutustun piha-alueeseen 1,5 h ajan, käymme läpi toiveitasi ja mietimme mahdollisuuksia, joista kokoan muistiinpanot ja lähetän jälkeenpäin vinkit sähköpostiisi.

Apua pihatöihin

200 euroa

Tulen 4h ajaksi, joko itsenäisesti työskentelemään tai kaveriksi pihatöitä tekemään: haravointia, kitkemistä, pensaiden leikkuuta, sipulien istutusta ja yleistä siistimistä, fokus toivomissasi pihatöissä. Myös kesäkukkien istutus ulkoruukkuihin onnistuu, samoin kuin viherkasvien mullanvaihto ja mahdollinen istutus isompiin ruukkuihin.


Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle lisätään matkakulut 0,80 €/km

Tiedäthan, että ostamistasi puutarhatöistä voit tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Ohjeet löydät täältä.