Olen luonnosta, sen eri elementeistä nauttiva, kiinnostuva ja innostuva puutarhuri. Metsät ja pihojen hämyisät metsäpuutarhat, kalliot ja karun kauniit kivikkoistutukset, meren aallot ja puistojen solisevat suihkulähteet, tuulessa lainehtiva kesäniitty ja kerrostalon katolla hulevesiä pidättelevä kukkaketo, kaikki hemmottelevat aistejani ja saavat hymyilemään. Myös hautausmaat ovat aina viehättäneet minua erilaisine kortteleineen. Puut ovat sydäntäni lähellä ja olen useampana kesänä ollut opiskelemassa kartanopihan puiden ja perinnemaiseman hoitoa. Viimeksi olen kaivanut tietoa villiyrteistä, kasvivärjäyksestä, bokashi-kompostoinnista ja puutarhaterapiasta. Mielenkiintoisia alueita on niin paljon!

Aiemmin työskentelin sairaanhoitajana ja ihmisen hyvinvointi on työskentelyssäni edelleen tärkeä ja mieluinen lähestymistapa. Luonnon läheisyys, siellä liikkuminen ja kasveista huolehtiminen tutkitusti kohentavat monella tapaa terveyttämme. On palkitsevaa löytää kotipihoille sopivia toteutuksia, jotka valmistuttuaan parhaimmillaan hemmottelevat ja ravitsevat asukkaita rauhoittamalla, piristämällä tai innostamalla.

Kirjoittelen aika ajoin blogiin ajatuksiani luonnossa liikkujan ja puutarhurin näkökulmasta. Valokuvaan paljon ja kulkiessani poimin myös ideoita työhöni. Voit teksteistä löytää pilkahduksia mielenmaisemastani ja ehkä niistä poikii myös sinun pihaasi tai parvekkeelle uusia mieluisia kokeilemisen arvoisia puuhia.

Yhteistyö ja erilaiset projektit kiinnostavat minua. Laita viestiä tai soita, jos ajatusmaailmamme tuntuu kohtaavan!