Toivottaako piha sinulle aamuisin: Kaunista huomenta!
Onko kotiin palatessa sinua vastassa haaveiden unelmapiha?

Oletko vuosi toisen perään yrittänyt löytää sopivia istutuksia pihallesi, mutta kasvien valinta ei tunnu osuvan kohdilleen? Tuntuuko, että hoidosta huolimatta kesäkukat nuukahtavat tai kukkiminen on kehnoa, pensaat jurottavat, eikä toivottua näkösuojaa ole saavutettu, ideoita mieluisaan pihaan ei löydy? Joskus voi myös tulla aika, jolloin näkymä ikkunasta on tärkeämpi, kuin seinänvierustan istutukset tai päin vastoin. Miten pihasta saisi sen paikan, jossa olisi mieluisaa viivähtää tai aamiaispöydästä katsoessa kaunis näkymä antaisi päivälle mukavan alun?

Ideointikäynti 1,5h, hinta 170 €

Ideointi alkaa tonttiin tutustumalla. Toiveita kannattaa kirjata jo etukäteen paperille ja voit näyttää kuvia omista lempikasveista ja silmää miellyttävistä pihoista ja erilaisista ideoista. Joskus yksittäinen käynti auttaa löytämään sen punaisen langan, eikä suunnitelmalle ole tarvetta ja voit omatoimisesti alkaa toteuttaa unelmaasi.

Mikäli toiveissasi on kuitenkin jatkaa suunnitteluprosessia, päätämme suunnittelutyön laajuudesta. Käynnin jälkeen lähetän sovitusti kirjallisen tarjouksen, jossa on eriteltynä suunnittelutyön sisältö ja aikataulu. Mikäli päädyt tilaamaan luonnos- tai pihasuunnitelman, käynti hyvitetään suunnitelman laskutuksessa.

Luonnossuunnitelma, hinta alkaen 800€

Ideointikäynnin jälkeen laadin tavoitteiden mukaisen luonnossuunnitelman. Lähden aina liikkeelle asiakkaan toiveista ja tarpeista sekä tietenkin käytettävissä olevasta budjetista. Tavoitteena on kaunis, viihtyisä ja toimiva kokonaisuus lähiympäristön kanssa. Suunnitelmaan vaikuttaa tontin koko ja muoto sekä ilmansuunnat, olemassa oleva kasvillisuus ja muut luonnon elementit. Suunnittelussa pyrin mahdollisimman ekologisiin ja kestäviin valintoihin ja parhaimmillaan saavutetaan luonnon monimuotoisuutta tukeva puutarha, asemakaavan sisältämät vaatimukset, maasto-olosuhteet ja tekniset seikat huomioiden.

Piirrän suunitelman käsin mittakaavaan 1:100/200 ja siitä ilmenee ideointikäynnillä esille tulleiden toimintojen (esim. kulkureitit, oleskelupaikat, huoltopisteet) sijainti, koko ja muotokieli sekä istutusalueet kasveineen. Oiva työkalu, kun haluat rakentaa pihaasi itse. Toimitan suunnitelman sinulle paperisena tai sähköisenä.

Pihasuunnitelma, hinta alkaen 1500€

Alkuun hahmottelen luonnoksen (kts yllä), joka käydään huolellisesti yhdessä läpi, ja siihen tehdään muutoksia ja tarkennuksia, kunnes kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdalleen ja olet hyväksynyt suunnitelman.

Luonnossuunnitelman pohjalta piirrän käsin yksityiskohtaisen pihasuunnitelman mittakaavaan 1:100 tai 1:200, jonka avulla viherrakennustyöt voidaan toteuttaa. Suunnitelmaan määritellään tarkasti kasvit ja materiaalit, pinnanmuodot ym. Oikeilla kasvi- ja rakennemateriaaleilla minimoidaan tulevia hoito- ja ylläpitokustannuksia. Pihan voi rakentaa tai rakennuttaa osissa tai kerralla.

Piirrettyäni suunnitelman puhtaaksi, toimitan sen sinulle paperisena tai sähköisenä.

Pihasuunnitelman liitteeksi laadin työselostuksen, materiaali- ja määräluettelot sekä tarvittaessa leikkaus- ja detaljikuvat uusista pihan rakenteista.

Istutussuunnitelma, hinta alkaen 300€

Joskus tarpeena on pihan pienen osa-alueen kohennus, jolloin avuksi voi riittää istutussuunnitelma. Suunnitelmassa määritellään kasvien sijoittelu, lajikevalinnat ja istutustiheys. Huomioimalla kasvupaikan olosuhteet: maaperä, valo, lämpö ja vedensaanti, on mahdollista löytää parhaiten viihtyvät ja kukoistavat kasvit kullekin piha-alueelle. Piirrän suunnitelman käsin mittakaavaan 1:50.

Hyvä pihasuunnitelma vie askeleen lähemmäs unelmapihaasi, sitä haaveiden ja toiveiden pihaa. Löytyykö tulevaisuudessa kotipihaltasi mahdollisesti metsäpuutarha, sadepuutarha, hyötypuutarha, perhospuutarha, perinnepuutarha tai pihaniitty? Kiinnostaisiko perustaa autokatoksen tai pihavajan päälle viherkatto? Ota rohkeasti yhteyttä!


Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle lisätään matkakulut 0,80 €/km

Tiedäthan, että ostamistasi puutarhatöistä voit tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen.