Olen luonnosta, sen eri elementeistä nauttiva, kiinnostuva ja innostuva pihasuunnittelija ja puutarhuri. Pihojen hämyisät metsäpuutarhat, karun kauniit kivikkoistutukset, kosteikkoiset sadepuutarhat, tuulessa lainehtiva pihaniitty ja katolla hulevesiä pidättelevä kukkaketo, kaikki omalla tavallaan hurmaavia ja yhdessä luovat ympäristöämme tukevaa monimuotoisuutta. Puut ovat sydäntäni lähellä ja olen useampana kesänä ollut opiskelemassa kartanopihan puiden ja perinnemaiseman hoitoa. Myös hautausmaat ovat aina viehättäneet minua erilaisine kortteleineen. Viimeksi olen kaivanut tietoa villiyrteistä ja niistä innostuneena kävin kauppayrtinpoimijakoulutuksen. Kokeiltu on kasvivärjäystä, tehty luonnonkosmetiikkaa, bokashi-kompostointin ensimmäinen vuosi alkaa olla takanapäin. Mielenkiintoisia alueita on niin paljon!

Aiemmin työskentelin sairaanhoitajana ja ihmisen hyvinvointi on työskentelyssäni edelleen tärkeä ja mieluinen lähestymistapa. Luonnon läheisyys, siellä liikkuminen ja kasveista huolehtiminen tutkitusti kohentavat monella tapaa terveyttämme. On palkitsevaa löytää kotipihoille sopivia toteutuksia, jotka valmistuttuaan parhaimmillaan hemmottelevat ja ravitsevat asukkaita rauhoittamalla, piristämällä tai innostamalla.

Kirjoittelen aika ajoin blogiin ajatuksiani. Valokuvaan paljon ja kulkiessani poimin myös ideoita työhöni. Voit teksteistä löytää pilkahduksia mielenmaisemastani ja ehkä niistä poikii myös sinun pihaasi tai parvekkeelle uusia mieluisia kokeilemisen arvoisia puuhia.

Yhteistyö ja erilaiset projektit kiinnostavat minua. Laita viestiä tai soita, jos ajatusmaailmamme tuntuu kohtaavan!